Arne Melchior (født 1924) er én af Danmarks mest markante politikere. Hans storhedstid var i Poul Schlüter-regeringen i 1980''erne, hvor han var trafikminister (1982-1986) og senere hos Poul Nyrup Rasmussen, hvor han var Minister for Kommunikation og Turisme (1993-1994).
Arne Melchior er født på Frederiksberg, men da han var et år gammel, flyttede hele familien til Tyskland. Først da Anden Verdenskrig brød ud i 1939 måtte de vende hjem til København. Arne Melchior fortæller her om sine første år i Danmark, hvor han blev set på som en tysker, hvilket for ham ikke var rart. Arne Melchior fortæller i dette indslag om en barndom i en krigstid, hvor det var svært at vide hvem man skulle stole på.
En benhård analyse af det politiske system i Danmark leveres af tidligere politiker Arne Melchior. Han kommer med sin holdning til det danske system, som han vurderer er stabilt. At være politiker er et respekteret erhverv, men der er blevet for meget fokus på følelser og familier, hvorfor Arne Melchior mener vi skal tilbage til det taktiske. Og så kan du høre Arne Melchiors holdning til begrebet taburatklæberi, som han mener politikerne lægger for stor afstand til - hvorfor vil man ikke blive på sin taburet?
Arne Melchior vil gerne have været skolelærer, men sådan skulle det ikke gå. Han kom i lære i tekstilbranchen hvilket førte til flere lederjobs. Først senere i hans karriere bliver han ved en tilfældighed inviteret indenfor på Christiansborg, en invitation som han først afslog, men Arne Melchior fortæller her i dette klip hvordan han endte som en af de mest magtfulde politikere i Poul Schlüters regering i 80'erne.
Arne Melchior fortæller her om det at være politiker i Danmark. For ham har det været vigtigt at være en del af et mindre parti, hvilket har ført til en del ledende poster i forhold til hans kollegaer i de store partier. Det har også medført, at Arne Melchior har været mere i pressen end hans kollegaer.
I gamle dage skrev pressen ikke hvis en politiker havde været fuld, det gør man idag og det er ikke sundt. Hør her Arne Melchior fortælle om medierne og politik og om forskellen på da han var toppolitiker og idag.
Storebæltsbroen havde været til debat i flere generationer, men blev flere gange lagt ned. Arne Melchior fortæller her hvordan det rent faktisk lykkedes ham at fuldende projektet at få bygget Storebæltsbroen og de efterfølgende mange broer i Danmark. Selv om to tredje dele af landet ikke ville have Storebæltsbroen, fortæller Arne Melchior her om den process hvor politikerne alligevel turde indføre broen.
Arne Melchior fortæller her som sit livs værdier.
Arne Melchior fortæller her om egoisme og altruisme - hvorfor skal det være modsætning? Man kan sagtens kombinere de to begreber.
Arne Melchior er tidligere minister og toppolitiker og fortæller her i dette klip om ledelse på Christiansborg. Alt for mange folkevalgte politikere spørger konstant vælgerne, men Arne Melchior mener, man som folkevalgt politiker er blevet vist en tillid, som man må tage. Og derfor lede på egen vis.
Her definerer Arne Melchior begrebet magt. Et folketingsmedlem har som udgangspunkt ikke magt, kun indflydelse. Bliver du chef, leder, minister eller direktør har du magt. Magt er at kunne gøre ting uden at spørge for.
Arne Melchior drømmer om at folk fødes lige, afsaltning af havvand og fred imellem Israel og dens naboer. Hør ham fortælle om drømme og hvordan man kan opnå dem.
Arne Melchior fortæller om succes i sit liv, han mener selv, at livet har været en blanding af succes og fiasko. Hør her hvordan.

Arne Melchior fik skæld ud af konen

Det var tilfældighedernes spil og en opsang fra konen, der i sidste ende førte tidligere minister og folketingsmedlem Arne Melchior ind på Christiansborg. Hør den overraskende beretning her. 

Arne Melchior havde bemærkelsesværdigt nok ingen intention om at blive en offentlig person, da han i 1973 stiftede Centrum Demokraterne sammen Arne Jacobsen og folketingsvalget. Derfor valgte han en folketingskreds, der var næsten umulig at vinde, Nørrebrokredsen, forklarer han i dette interview med Korridoren. 

1973-valget var om noget synonymt med omskiftelige tider. Selvom CD gik til valg på at give parcelhusejernes rettigheder på det urbane, venstreorienterede Nørrebro, hvor husene næsten kan tælles på et par hænder, endte Arne Melchior alligevel med en valgsejr...

 

Læs mere!