Jonas er vokset op og bor på Østerbro i København. Hør om opvæksten - om at være skilsmissebarn og om frisind og behovet for frie rammer.
Allerede tidligt i sin barndom blev Jonas fascineret af film. Hør hvordan Jonas forfulgte drømmen om et liv som skuespiller, om et mislykket forsøg på optagelse på teaterskolen og gennembruddet som John Schmidt i P.I.S.
Jonas vil helst lave film og tv. Teater siger ham ikke så meget. Hør Jonas fortælle om forskellen mellem at stå på scenen og stå foran kameraet.
Hvilken magt har man som skuespiller? Eller som instruktør? Jonas fortæller om magt og magtmisbrug og om sine egne erfaringer med pludselig at have magt i rollen som offentlig person.
Hør Jonas fortælle om, hvordan værdier ændres, når man stifter familie og får børn. Hvad var vigtigt før, og hvad er vigtigt nu - og hvad med vennerne?
Som skuespiller er man afhængig af at sige ja eller nej til de opgaver, der kommer. Skal man være med i tvivlsomme reality-shows eller ej, og hvad nu hvis der ikke er andre og mere spændende opgaver i farvandet. Hvad vælger Jonas udfra og hvor langt vil han gå?
Hvordan beskytter man sine børn for verdens ondskab, eller skal de beskyttes? Er kvinder for overbeskyttende, og hvordan styrer man, hvad børn må se på tv og i film? Jonas har selv oplevet, at han ikke måtte se de film, han gerne ville som lille. Nu er han selv far og har en mening om hvad børn må se og ikke se. Er det Byggemand Bob eller Star Wars?
Jonas går tit til læge - er han hypokonder?

Jonas Schmidt ønsker nye roller

Skuespilleren Jonas Schmidt ønsker ikke at blive sat i bås, selvom han har svært ved at slippe ud af sine komiske figurer.  

Jonas Schmidt har oplevet stor succes med figuren Dolph.  Men måske netop derfor har han i dag svært ved at bryde ud af de komiske roller og bevæge sig over i mere seriøse teateropsætninger og tv og filmproduktioner. Noget han længe har ønsket.

"Jeg har været heldig, men hvad skal den næste store succes være? Jeg har ikke haft den store succes med filmroller, men jeg laver mere og mere reality-tv...

 

Læs mere!