Hør Tor Nørretranders i vanlig sikker stil fortælle om sin barndom og opvækst, værdier, danskhed, miljøet og masser af andre inspirerende emner.
Tor Nørretranders voksede op i en familie med en akademisk far, og en mor der valgte at opgive arbejdet som socialrådgiver, for at passe børnene. I rækkehuskvarteret i Lyngby bemærkede Tor Nørretranders tidligt, hvordan der var forskellige strukturer og grupperinger blandt kvarterets børn.
Tor Nørretranders finder som ganske ung sammen med et par andre initiativrige drenge, Uffe G Jørgensen og Michael Krogsgaard og laver magasinet LAFA, Lyngby Astronomiske Forening for Amatører. En journalist på Information ser Tors skriverier, og herfra starter karrieren som formidler. Hør hvordan Tors ambition om at forstå, men i særdeleshed også at formidle så andre forstår, fører ham frem i livet.
Tor Nørretranders er uddannet miljøplanlægger, så interessen for miljøet har altid været der. I dag taler Tor meget om miljø, og hvordan vi kan forholde os til de udfordringer vi står overfor. Hør de mange gode betragtninger og teorier om hvordan vi kan forbedre vores miljø, OG hvordan man også kan tjene penge på det... og hvorfor det er idioti ikke at lave forretning på grøn teknologi.
Hør her Tor Nørretranders syn på værdier og hvordan vi opfører os som danskere, på den ene side fantastisk sociale mennesker, men på visse punkter utroligt småtskårne. Hør den tankevækkende historie, om hvordan Tor under en rejse i Sibirien oplevede, hvordan et samfund og en kultur kan præge mennesker så meget, at det går galt når forskellige kulturer mødes.
Politisk magt, sygelig magt, Danmarks rolle i krig, hør hvordan Tor Nørretranders opfatter en politisk magt som generel negativ, og om forskellen på en regulær nævekamp, og et tryk på en knap som magtudøvelse.
Tor Nørretranders oplevede selv som ansat i DR med programmet ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''Hvælv'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''', hvordan der med bruddet på monopolet, kom mere og mere fokus på seertal. Vores medieforbrug ændres konstant, og udbuddet er enormt. Hør hvordan Tor Nørretranders ser på dagens mediebillede og om det ikke er helt ok at samles som familie foran X-faktor en fredag aften.
Efter en lang snak om krig og sygelig anvendelse af politisk magt, fortæller Tor Nørretranders her om hans syn på verden som god eller ond. Hør hvorfor Tor trods alt er positiv og hør endvidere også om en meget spændende teori, et kapitel i Darwins evolutionsteori vi IKKE så tit hører om.

Erhvervslivet forstår ikke genbrug

Videnskabsjournalist Tor Nørretranders løfter pegefingeren: Man bliver ikke rig af at ødelægge miljøet på planeten.

For Tor Nørretranders er det indlysende, at der sker en udvikling i vores samfund fra brug- og-smid-væk tankegangen til at tænke i vedvarende energi og genbrug af materialer. 

"Forretningsfolk som ikke kan se det, eller som stritter imod, har ikke fattet, hvad der sker om ørerne på dem. De er nogle talentløse kapitalister, som ikke engang forstår at tjene penge i grøn teknologi og tænke langsigtet...

 

Læs mere!