Anna Thygesens forældre begik selvmord

Anna Thygesens forældre begik selvmord

Med få års mellemrum begik Anna Thygesens forældre selvmord. Men i stedet for at lade sig knække, valgte hun at leve livet - uden at bebrejde sig selv eller føle skyld.

Se video her!

Anna Thygesen er nok mest kendt for sin fortid som byggematadoren Kurt Thorsens kæreste i forbindelse med PFA skandalen. Men bag den historie hviler en anden beretning, der på den personlige side er langt mere alvorlig.

Det fremgår af dette interview med Korridoren.

Begge forældre begår selvmord

Anna Thygesen beretter om sin opvækst på en gård i Århus under trygge rammer. Da Anna er 16 år gammel, bliver hendes far syg og får en depression. Et år senere vælger han at begå selvmord. Det er uventet, men endnu mere chokerende bliver det, da moderen et par år efter også begår selvmord. Den tragiske episode får afgørende betydning for, hvordan Anna Thygesen lever sit liv videre på.

"Overodnet betyder de ting, at jeg ikke er nem at slå ud af kurs, fordi jeg har oplevet det, der er værre. Men jeg følte også en forpligtelse til at få det der gode liv. Jeg ville ikke have, at min far (og mor) skulle have det på samvittigheden, hvis jeg havde det dårligt. Derfor kunne jeg ikke bare sætte mig ned og vise, at jeg var ked af det”, siger Anna Thygesen.

I dette portræt på Korridoren fortæller Anna Thygesen om sine op- og nedture og om, hvor hårdt det er at skulle bruge sine ressourcer på i fremtiden at genvinde sit gode ry.

PFA-skandalen gav mig ridser i lakken

"Det gav mig nogle ridser i lakken, som jeg gerne ville have været foruden. Jeg har skullet overleve meget med det i bagagen. Det var svært for mig at få et job, for hvorfor skulle folk ansætte mig, når de kunne få andre, der var ligeså dygtige uden en historie. Så tog jeg job i mediebranchen, fordi de ser stort på de ting, selvom jobbet ikke interesserede mig,” siger Anna Thygesen.

Interviewet fortæller os også om Anna Thygesens syn og holdninger omkring kvinder i erhvervslivet, ledelse og kunder samt fortællinger om familien, karrieren, fravalg og det at miste. 

Anna Thygesen rejste i mange år verden tynd. I dag er hun bosiddende i Danmark og direktør i PrimeTime DIVA. Anna Thygesen rådgiver private og offentlige virksomheder om feminin værdikultur – forretnings- og organisationsudvikling med fokus på kvindelige kunder og kvindelige ansatte. Ligesom hun er en flittig debattør, skribent og foredragsholder.