ISS-chef: Vi finder lederne internt

ISS-chef: Vi finder lederne internt

Medarbejderudvikling er penge på bundlinjen hos ISS Danmark. Vi har et kæmpe lederpotentiale i de timelønnede medarbejdere, fortæller ISS-direktør Maarten van Engeland.

Se video her!

"I ISS har vi den udfordring, at vi ikke lyder særlig sexet for mange, så morgendagens ledere skal findes blandt vores timelønnede”.

Med disse ord indleder Maarten Van Engeland, der er tidligere administrerende direktør for ISS Danmark, dette interview med Korridoren. Her kan du bl.a. høre ham fortælle om magt, ledelse, sin barndom og karriere samt, hvordan man få mange forskellige medarbejdere til at arbejde effektivt sammen og udnytte hinandens forskellige ressourcer.

ISS beskæftiger omkring 13.000 medarbejdere inden for servicesektoren. Mere end 3.000 ud af de 8.500 medarbejdere er af anden udenlandsk herkomst og kommer fra over 130 forskellige lande. I de senere år har virksomheden skruet op for medarbejderudviklingen, hvilket har halveret sygefraværet, øget medarbejdertilfredsheden og reduceret medarbejderafgangen.

Mit arbejdsliv og privatliv er yin og yang

Maarten Van Engeland fandt hurtigt ud af, at han var fascineret af at lede andre. Han var god til at samle folk og få dem til at løse en opgave i fællesskab. Han erfarede også på egen krop, at det, han syntes var sjovt, også i reglen var det, han var dygtig til. De to ting forstærker hinanden, forklarer han i interviewet. 

"Mit syn på ledelse og livet er ikke sort og hvid, men snarere yin og yang. Der skal være en balance mellem arbejdsliv og privatliv. Hvis du ikke trives i dit job, så tager du det med hjem i dit familieliv eller omvendt,” siger Maarten van Engeland. 

Mit hjerte er ikke større end dit

ISS-direktørens hjerte brænder oprigtigt for social ansvarlig. Med ISS’ størrelse har de en forpligtelse i det danske samfund til at påtage sig et socialt ansvar, mener Maarten van Engeland. Det giver samtidig også god mening, når ISS som servicevirksomhed har mennesker som sin altoverskyggende ressource.

Maarten van Engeland er født i Holland, men valgte, da han fandt en dansk kæreste at flytte til Danmark. I dag er han vendt tilbage til Holland og er administrende direktør for ISS Holland.