Per Larsen: Blekingegadebanden kostede

Per Larsen: Blekingegadebanden kostede

Under sin ledelse blev PET hængt ud for sin inkompetence i forbindelse med Blekingegadebanden. Men så kom endelig dagen, hvor Per Larsen og co. endelig kunne sætte bandemedlemmerne bag lås og slå. Hør den fantastiske historie her.

Se video her!

En af de sager som Per Larsen særligt huskes for, er sagen mod Blekingegadebanden i slutfirserne, som han stod for håndteringen af i sin tid som leder af PET. Det var en sag, der krævede ekstra ressourcer, og som trak mentale tænder ud, mindes Per Larsen.

Hængt ud som idioter

"PET blev i store dele af pressen hængt til tørre som idioter og psykopater. Bl.a. i det hæderkronede Land & Folk, der lavede sammenligninger med Jens Langkniv, der hærgede i Davbjerg Dås. Problemet var, at vi ikke havde nogen beviser (de første år). Og så var det fantastisk at stå med hele bevismaterialet i hånden, og vi fik lavet en flot politisk sag,” siger Per Larsen i interviewet med Korridoren.

Her kan du bl.a. høre Per Larsen fortælle om sin barndom, den tidlige karriere der begyndte ved en tilfældighed, ledelse, sine værdier og det at have magt og succes. 

Savner ikke magten

Tænker man ellers tilbage på Per Larsen og de utallige interviews, som Politiets nok mest elegante repræsentant har givet gennem årene, mindes man en meget klart kommunikerende og sympatisk gesandt for statens udøvende magt. 

Også i Politiets interne rækker var Per Larsen kendt for sin meget udadvendte, åbne og kommunikerende stil. Dog er det ikke rollen som formidler, han savner i dag, men de mennesker, han var sammen med igennem årene. 

"Jeg savner ikke medierne, magten eller jobbet. Det er menneskene, som jeg savner allermest i dag,” fortæller Per Larsen, når han kigger tilbage på sit gamle job på Politigården.

Per Larsen blev ansat i Københavns Politi i 1966. Herefter steg han langsomt men sikkert i graderne, indtil han i 2007 blev chefpolitiinspektør. Det gjorde Per Larsen til én af de mest markante og mest magtfulde politiledere i Danmark. I en årrække var han kriminalinspektør i PET, hvor han stod i spidsen for efterforskningen af Blekingegadebanden.

Per Larsen er i dag formand for Børnerådet og vicepræsident for Kræftens Bekæmpelse, hvor han har efterfulgt Ebbe Sand.