Lars Liebst: Mennesker sælger oplevelser

Lars Liebst: Mennesker sælger oplevelser

Tivolis topchef fortæller i dette tv-interview om at lede en arbejdsplads, hvor medarbejderne er særligt stolte over at gå på arbejde. Og en forlystelsespark som alle danskere har en holdning til.

Se video her!

Forandring fryder som bekendt - dog ikke i Tivoli.

Sådan kunne man måske tænke, når man har hørt Lars Liebst fortælle sin historie om jobbet som leder i Tivoli - en arbejdsplads de fleste danskere har en holdning til. I interviewet med Korridoren kan du desuden høre om Lars Liebsts barndom, karriere, ledelse, værdier og medarbejderpleje.

Allerede inden Lars Liebst havde sat sig i stolen i 1996, modtog han breve fra kendte og ukendte personer, som havde en holdning til, hvad der skulle ske med Tivoli. Lars Liebst erfarede hurtigt, at Tivoli kan være øretævernes holdeplads.

Desuagtet begyndte den nye adm. direktør at forandre forlystelsesparken sammen med medarbejderne for at ændre kurven på det nedadgående billetsalg. Målet var at skabe en overskudsforretning ved løbende at genopfinde Tivoli og sælge nye oplevelser. 

“Mennesker sælger oplevelser”

Den succes har Tivolis medarbejdere haft ansvaret for.

"Tivoli er vores hardware, mens vores medarbejdere er vores software. Det er medarbejderne i rutsjebanen, der skaber den gode stemning og sælger billetter," siger Lars Liebst.

Netop den tilgang er en af årsagerne til, at han har arbejdet med ledelse og medarbejdertrivsel længe før, det blev et modeord.  Han sværger til en åben virksomhedskultur, hvor der er plads til, at medarbejderne siger deres mening. 

Fortid i USA

Før sin ansættelse i Tivoli har Lars Liebst arbejdet som lysdesigner og stagemanager ved Studio and Forum of Stage Design i New York. Senere blev han afdelingsleder ved Statens Teaterskole og var i 1982 med til at stifte Grønnegårds Teatret. Hans sans for at forene kultur med forretning samt turde gå nye veje har været med til at gøre Tivoli til den succes, den er i dag.

Lars Liebst blev i 2003 udnævnt til formand for Kunstrådet og i 2007 formand for TV2's bestyrelse. I 2000 blev Lars Liebst slået til ridder af Dannebrog. Privat er han gift med koreografen og danseren Anette Abildgaard