Ole Henriksen: Derfor danser jeg på bordet

Ole Henriksen: Derfor danser jeg på bordet

LEDELSE: Vil du have succes med din virksomhed, skal du anerkende dine medarbejdere og vise dig som en autentisk person, de kan tale med, lyder rådet fra hudplejeikonet Ole Henriksen.

Se video her!

Det er nok de færreste danske chefer, der går så meget op i medarbejderplejen som danske Ole Henriksen. Danmarks måske mest glade mand begynder typisk kontordagen i Hollywood med at tale med alle medarbejderne – gerne i timer. For ledelse og anerkendelse går hånd i hånd, mener han. 

Anerkend medarbejderne

"Jeg beder dem fortælle, hvad der interesserer og rører dem, og hvad der sker i deres personlige liv. Det er vigtigt, at man som leder tager sig tid til det, fordi det er med til at inspirere en selv, men også fordi man anerkender medarbejderne,” siger Ole Henriksen. 

Nordjyske Ole Henriksen beretter i dette interview om sin barndom, om nogle turbulente år som teenager, om sin karriere og om opstarten af hans egen virksomhed. Og så kan du høre ham fortælle, hvordan han får det bedste frem i sine medarbejdere, så de skaber mest mulig værdi. 

Åbn op - det skaber tryghed

Ifølge cremekongen sker det ikke kun ved at anerkende dem, det forudsætter også, at medarbejderne får et klart indblik i, hvem chefen i virkeligheden er, så de er trygge ved ham. 

Derfor skruer Ole Henriksen gerne op for festknappen på sin arbejdsplads og går forrest, når det handler om at sænke paraderne. 

"Selv til en fødselsdagsfest med lys og lagkage kan jeg finde på at danse på et bord og svinge omkring med en af pigerne og give den som John Travolta i Saturday Night Fever. På den måde udtrykker jeg alle sider af min personlighed. Det betyder, at medarbejderne ser flere sider af mig og er trygge ved mig. Alle ved, at Ole er et normalt menneske. Stemningen skal være lys og glad. Det gør det også lettere at tale om tingene, når det skal være lidt mere seriøst. Jeg har ikke behov for at være en magtfuld mand på arbejdet,” fortæller Ole Henriksen i interviewet med Korridoren.

Indonesientur skabte nye idéer

Ole Henriksen er født og opvokset i Nibe, fik sin realeksamen på privat realskole i Aalborg og tog som 18 årig til København for at arbejde tre år på Sygekassen, hvorefter planen var at blive socialrådgiver. Karrieren tog imidlertid en brat drejning, da han i 70'erne rejste rundt i Indonesien og fik problemer med sin hud. Ole Henriksen blev behandlet af en indonesisk kvinde, der lærte ham at anvende urter til at hudbehandle. Det blev startskuddet til hans hudplejevirksomheder.