Jesper Buch kunne ikke finde en pizza på nettet

Jesper Buch kunne ikke finde en pizza på nettet

Jesper Buch fortæller i dette interview om drengedrømmen at blive rig, frygten for at ende med en kæmpegæld og om konsekvenserne af at fravælge familien for at få succes med sin virksomhed.

Se video her!

Det er år 2000. Året hvor Brødrene Olsen vinder Melodi grand prix, og året hvor Jesper Buch ankommer til Oslo for at arbejde som praktikant på ambassaden.

"Mit køleskab er tomt, og jeg kan ikke finde en pizza på nettet. Det synes jeg er underligt. Jeg undersøger det danske marked. Der er heller ikke noget. Her sidder jeg med et fysisk behov for at få noget at spise, og jeg kan ikke engang finde noget på det nye, revolutionerende internet. Så går jeg i gang med at skrive en forretningsplan,” siger Jesper Buch om den begivenhed, der år efter forandrer bestillingen af fastfood i Danmark og resten af verden.

Sved på panden og ondt i maven

Jesper Buch stifter samme år det nyskabende Just-Eat, som ni år senere bliver verdens største formidler af fastfood. Men vejen hertil er lang og brolagt med forhindringer, fortæller han i dette interview Korridoren, hvor du også kan høre ham fortælle om ledelse, forretningsudvikling, familie og det at få succes. 

"Det var sved på panden og ondt i maven hver eneste dag i tre til fire år,” siger Jesper Buch i tv-interviewet.

Her fortæller han, hvordan han og kollegerne knokler i en kælder de første år og kæmper med underskud og dårlige betalende pizzaria-kunder, indtil det lykkes at etablere en virksomhed med milliardpotentiale.

Serieiværksætter i Spanien

I dag bor Jesper Buch i Spanien i et 'Iværksættertempel', hvor de virksomheder, han investerer i, mødes et par gange om året og hygger, gennemgår forretningerne og lægger planer for fremtiden.

Jesper Buch er opvokset i Kolding og begyndte allerede tidligt at drømme om penge. Hans største ønske var at få en Porsche 911, som han printede billeder af og hængte på sit værelse. Hver dag kiggede han på billederne og følte, at han kom tættere på sit mål.