Jens Gaardbo: Derfor stoppede jeg som studievært

Jens Gaardbo: Derfor stoppede jeg som studievært

Jens Gaardbo fik nok af tørre pollental og måtte prøve livet på den anden side af skærmen – i hvert fald for en periode.

Se video her!

Jens Gaardbo har prøvet det meste - fra nyhedsoplæser til kommunikationsdirektør hos Lundbeck til selvstændig med eget firma. Nu er en af Danmarks populæreste nyhedsværter, Jens Gaardbo, tilbage på skærmen, efter han i 2002 forlod tv-branchen for at prøve noget nyt.

"Man får meget berømmelse og meget opmærksomhed. Det er en 50/50 situation. Det åbner døre, men det lukker også visse døre. Der var ikke mere at sige, jeg havde læst pollentallene op, så de groede i min mund. Jeg synes også, at det var kedeligt efter 10 år som nyhedsoplæser. Jeg kunne ikke mere," fortæller Jens Gaardbo.  

Det kan du høre om

I dette portræt af Jens Gaardbo kan du netop høre mere om hans mangeårig succes som nyhedsoplæser på TV2 og behovet for at prøve kræfter med noget andet, da han gik selvstændig med eget kommunikationsfirma. Du hører om hans barndom i Frederikshavn, hans værdier, syn på samfundet og det at have magt som nyhedsoplæser. 

Jeg bliver ikke berørt af en skid

I dag er Jens Gaardbo blevet en masse erfaringer rigere og vendt tilbage til TV2News. Selvom han stadig er nyhedsvært, har medierne og vilkårene ændret sig. Jens Gaardbo savner involvering og mener, at der er plads til forbedring. For mange stationer fokuserer på Realityprogrammer, der er alt for overfladiske.

"Jeg bliver ikke berørt af en skid i disse dage. Jeg har kæmpet for en folkeliggørelse af dette medie, men der er meget lidt at komme efter i dag. Der er 12 eller 16 kanaler i dag, men der er simpelthen ikke talent til at fylde dem ud. Det er helt idéforladt, jeg kan i hvert fald ikke se idéen i det. Enten er jeg ved at miste forstanden, eller også er dem, der producerer fjernsyn, der er ved at miste forstanden. En af os har mistet forstanden," konstaterer Jens Gaardbo.