Johan Bülow: Sælger ikke lakrids, men oplevelser

Johan Bülow: Sælger ikke lakrids, men oplevelser

I dette unikke tv-interview fortæller Johan Bülow bl.a. om sin barndom på Bornholm, sliddet der førte til lakridseventyret, og om hvordan han tacklede situationen, da han efter fire års arbejdsraseri blev ramt af voldsom stress. 

Se video her!

Johan Bülow fortæller i dette Korridoreninterview, hvordan han er vokset op på Bornholm, hvor han som 15-årig låner penge af sin mor til at starte en iskiosk. Han står selv for aftaler med leverandører, husleje og bruger hele sin sommerferie i 8. klasse til at drive den. Udover iskiosken giver også eget mobildiskotek blod på tanden til at blive iværksætter. 

Efter et par år i restaurationsbranchen flytter Johan Bülow sammen med sin kæreste tilbage til Bornholm for at starte en slikbutik. Modsat alle andre på Bornholm vil de imidlertid lave noget helt andet end bolsjer og is. Valget falder på lakrids. 

Udsolgt på to timer

Johan Bülow starter eventyret med store opskriftudfordringer, for ingen ville hjælpe dem med at lave lakrids. Efter en masse fejleksperimenter i køkkenet, lykkes det at lave en lakrids, de er tilfredse med. Og heldigvis er kunderne enige, butikken bliver udsolgt efter bare to timer! Johan Bülow ved, at de har fat i det rigtige. 

Men opskriften på succes handler om andet end smag.

"Jeg tror på, at man skal give forbrugerne en ekstra oplevelse, også selvom det betyder, at man tager pengene fra bundlinjen,” siger Johan Bülow i interviewet.

Hjertebankende stress

Virksomhedsopstarten er imidlertid langt fra en dans på roser. I flere år vælger han familien og vennerne fra, og til sidst går han ned med alvorlig stress på grund af arbejdsmængden og den løbende usikkerhed forbundet med at være iværksætter. 

"Der er rigtig mange herhjemme, der har ofte gode idéer, men det er de færreste af dem, der bliver ført ud i livet. Fordi det handler om det der med at opsige sit 8-16 job. Man ved aldrig, om det bliver en dreng eller pige,” fortæller Johan Bülow i interviewet med Korridoren.