Merete Eldrup (født 1963) er administrerende direktør for TV 2/Danmark. Hun er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet med efterfølgende ansættelse i Finansministeriet, Erhvervsministeriet og Energistyrelsen.
Merete Eldrup fortæller her om sin barndom, hvor faren arbejdere og moren var hjemmegående. Merete fortæller at hun havde fik stor tillid fra sine forældre, hvilket har resulteret i den person hun er idag.
I dette klip fortæller Merete Eldrup om sin karriere, der starter i 1988, hvor en nyuddannet Merete ansættes i Finansministeriet og bliver i det offentlige i knap ti år før hun bliver tilbudt jobbet som økonomidirektør i Politikens Hus (senere JP/Politikens Hus) hvor hun er en af arkitekterne bag den store fusion med Jyllands-Posten. Ti år senere ansættes hun i TV 2, som hurtigt viser sig at være ramt af store økonomiske problemer.
Merete Eldrup ansættes i 2007 som adm. direktør i TV 2, hurtigt viser et enormt underskud sig på 200 mio kroner, en overraskelse for den nye direktør. Her i dette klip om processen og hvordan Merete Eldrup - sammen med resten af ledelsen - på få år vender underskud til overskud.
Merete Eldrup fortæller i dette klip om sit syn på strategi og hvorfor hun opdagede vigtigheden af at have en strategi.
Merete Eldrup fortæller her om sit sy på ledelse. Hun fortæller også om forskelle mellem at være leder i et ministerium og i det private erhvervsliv.
Merete Eldrup blev mor som 22-årig og fortæller her om udfordringerne ved at få barn under studietiden. Merete er gift med Anders Eldrup, en af dansk erhvervslivs tunge drenge, og hvordan kan man have en ægtefælle i samme arbejdsposition som en selv og samtidig seks sammenbragte børn?
Merete Eldrup fortæller her om sit syn på magt.
Merete Eldrup fortæller her om hun synes verden er god eller ond.
Merete Eldrup har en kæmpe passion for fodbold. Hør i dette klip hvorfor.
Lars Rasmussen er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet og finder efter endt uddannelse hurtigt ud af, at hans interesse nok ligger et andet sted - nemlig i virksomhedsdrift. Fra 1988 bliver Lars Rasmussen ansat hos Coloplast og kort tid efter – kun 30 år gammel – indsættes han i sit første lederjob for Coloplasts afdeling i Thisted. En enorm mulighed, der kommer til at betyde meget for Lars Rasmussens fremtidige karriere.

Det bliver aldrig sjovt at fyre så mange mennesker

Merete Eldrup, administrerende TV2-direktør, fortæller i dette tv-interview om sit første møde med TV2. Festen var slut, og hendes job var at “samle tommer flasker og rydde op”.

Merete Eldrup kommer til et – på overfladen - roligt TV2 i 2007. Men der viser sig at være masser af skeletter i skabet. Den tidligere TV 2-direktør har nemlig forladt skuden med et underskud på 200 mio. kroner. I horisonten lurer nye, dyre økonomiske tiltag som TV 2 News og TV 2 Radio.

Skærer ind til benet

"Det, jeg gjorde, var at skære voldsomt i omkostningerne. TV2 skulle tilbage til kerneforretningen, og jeg fik lukket mange af new bizz-aktiviteter. Derudover skulle 140 medarbejdere fyres...

 

Læs mere!